May 062020

Medezeggenschap adviseur

Een medezeggenschap adviseur geeft advies binnen bedrijven. Zijn of haar expertise is het verbeteren van het functioneren van je organisatie of bedrijf. Zo’n medezeggenschap adviseur is een professional in wat hij doet. Waar hij vooral advies over geeft is het secretariaat en de advisering over het beleid. Bij grote of middelgrote bedrijven is er sowieso altijd een ondernemingsraad. Deze raad is verplicht bij deze bedrijven. Een medezeggenschap adviseur kan ervoor zorgen dat de mensen in de ondernemingsraad optimaal kan worden ondersteund. Dit ondersteunen kan gebeuren door het geven van secretarieel advies, maar ook door het geven van organisatorisch advies en advies over het gevoerde beleid. Een medezeggenschap adviseur kan hiermee de taak van de secretaris verlichten of zelfs helemaal vervangen.

Ondernemingsraad

Een ondernemingsgraad is dus, zoals al vermeld, verplicht bij middelgrote en grote bedrijven. Het gaat hier om bedrijven die meer dan 50 mensen in dienst hebben en die meer dan 10 miljoen omzet of balanswaarde hebben. Veel bedrijven vallen dus onder een middelgroot of groot bedrijf en zijn dus verplicht om een ondernemingsraad te hebben. Zo’n ondernemingsraad bestaat uit werknemers van het betreffende bedrijf. Zij nemen plaats in de raad om namens het personeel overleg te voeren. Dit overleg kan gaan over personeelsbelangen of over het ondernemingsbeleid. Dit overleg vindt plaats met de werkgever. Als je inspraak wil hebben in het beleid van het bedrijf waar je werkt, is het dus een goede optie om in de ondernemingsraad plaats te nemen.

Waarom zou je een medezeggenschap adviseur inhuren?

Bij verschillende bedrijven kun je medezeggenschap adviseurs inhuren. Maar wat zijn de voordelen hiervan? Omdat deze adviseurs bij meerdere bedrijven in dienst geweest zijn, hebben zij veel ervaring en kennis met veel verschillende soorten bedrijven. Zo weet je dus zeker dat zij jou werknemers kunnen ondersteunen in de ondernemingsraad. Omdat de medezeggenschap adviseur ingehuurd wordt, hoef jij als werkgever je ook geen zorgen te maken over de premies voor de verzekeringen die je hoeft te betalen en ben je dus voordeliger uit dan wanneer je iemand vast in dienst zou nemen. Daarnaast zijn alle medezeggenschap adviseurs goed opgeleid en hebben zij kennis van zaken. Zij kunnen de ondernemingsraad dus sowieso goed ondersteunen. Wanneer er knelpunten zijn in jouw bedrijf, kan een medezeggenschap adviseur dus zeker helpen. Zij streven naar een positieve ontwikkeling binnen jouw bedrijf en communiceren hierbij helder met zowel de werkgever als de werknemers.

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *