May 112020

bedrijfspand-laten-bouwen

Een goed bedrijfspand is essentieel voor het voortbestaan van jou bedrijf. Bij het laten bouwen van een bedrijfspand komen veel dingen kijken. Het kan zijn dat je een volledig nieuw pand wil laten bouwen of je een bestaand gebouw of een deel ervan wil laten ombouwen. Lees in dit blog waar je allemaal rekening mee moet houden bij het laten bouwen van een bedrijfspand.

 

De grote van je bedrijf

 

Ieder bedrijf zal een ander soort gebouw nodig hebben. Zo is ten eerste de grootte van je bedrijf een belangrijke factor. Hierbij is het ook belangrijk rekening te houden met de groeimogelijkheden van je bedrijf. Het zal vervelend zijn als je na groei van je bedrijf weer naar een ander pand zal moeten verhuizen. Dit kan een spannende investering zijn omdat je natuurlijk nooit precies weet hoeveel je bedrijf zal kunnen gaan groeien en je winst hoog genoeg zal worden om de kosten van het bouwen van je pand terug te verdienen. Het is handig om hier met een bedrijfsadviseur over te praten. Hij zal van buitenaf waarschijnlijk beter de situatie kunnen beoordelen en jou op basis van veel ervaring kunnen adviseren wat voor jou bedrijf het beste is om te doen.  

 

De werkzaamheden 

 

Ook een factor om rekening mee te houden zijn de werkzaamheden die jij en jou werknemers in het pand zullen gaan verrichten. Hebben zij daar veel of weinig ruimte voor nodig? Als iedereen computerwerk doet zal er niet veel ruimte nodig zijn, omdat de ruimte heel efficiënt kan worden ingericht. Het kan bijvoorbeeld ook zijn dat er veel vergadert moet worden en het daarom belangrijk is genoeg vergader ruimte te hebben. Zo is het handig een overzicht te maken wat er allemaal in het bedrijfspand moet gebeuren en op basis hiervan een geschikte indeling te maken van het pand. 

 

Leuke toevoegingen 

 

Bij het laten bouwen van een bedrijfspand kan je ook denken aan toevoegingen die de werkdagen van jou personeel een stuk aangenamer kunnen maken. Hierbij kan je denken aan een sportruimte, een buitenruimte of bijvoorbeeld een lounge ruimte. Het is afhankelijk van je budget of je over deze toevoegingen na kan denken. Als er ruimte is in je budget is het zeker het overwegen waard omdat deze dingen zowel de fysieke als mentale gezondheid van je personeel erg kunnen verbeteren. De werkplek is dan niet alleen meer een plek om te werken maar ook om te ontspannen en aan je gezondheid te werken. Zo zullen er op de lange termijn waarschijnlijk ook minder gezondheidsproblemen ontstaan en minder burn-out klachten verschijnen. 

 

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *