May 122020

IT training Utrecht

Werk jij in het bedrijfsleven? En heb jij al eens een Lean training gevolgd? Zo niet, dan is het zeker het overwegen waard dit eens te doen. Er bestaan specifieke Lean trainingen voor IT, zoals bij Lean IT training Utrecht. Ook voor andere vakgebieden bestaan er speciale Lean traingen. En het leuke is, vaak kan jouw baas hier gewoon voor betalen. Veel bedrijven beschikken namelijk over een trainingsbudget voor hun personeel.

Lean training

Lean is een managementfilosofie die afkomstig is van de Japanse autofabrikant Toyota, die in de jaren ’90 voor het eerst gebruik begon te maken van dit principe. De filosofie is er op gericht om een maximaal resultaat te behalen met zo min mogelijk verspilling. Het idee is dat wanneer onnodige verspillingselementen uit het productieproces worden verwijderd, dat de productiekosten in feite omlaag gaan. Dit draagt bij aan een beter resultaat en daarbij ook aan meer rendement. In feite is de training er vooral op gericht verbeteringen door te voeren in de processen die onderdeel zijn van een organisatie. Hierdoor kan een betere kwaliteit gegarandeerd worden, omdat er minder ‘ruis’ in het gehele proces ontstaat.

Lean IT

Deze leercurve, het bewust worden van de processen binnen je bedrijf en het zichtbaar maken van de eventuele zwakke plekken of zelfs onnodige plekken in die processen, is op bijna alle takken van sport toepasbaar. Ook op de IT dus. Een Lean IT training helpt deelnemers bewust te maken van kosten en leert hen zo efficiënt mogelijk werken. Dit werkt vaak een verbetering de kwaliteit van de processen in de hand, waardoor producten sneller en kwalitatiever opgeleverd kunnen worden. Lean trainingen leggen in het algemeen ook een sterke nadruk op leiderschap en verschillende vormen van leiderschap die binnen een bedrijf kunnen bestaan. Deelnemers zullen hierin dus niet alleen in staat worden gesteld processen te doorzien, maar ook hoe zij actief en zelfstandig in kunnen spelen op zwakke plekken binnen dat proces.

Voor iedereen

Zoals gezegd, Lean trainingen zijn in feite voor iedereen een aanwinst. Zeker wanneer je op zoek bent naar persoonlijke ontwikkeling binnen je bedrijf, omdat er een breed scala aan skills onder de loep wordt genomen. Deelnemers aan Lean trainingen zijn vaak achteraf efficiëntere werkers, die een actieve houding aannemen en niet bang zijn meer leiding te nemen binnen hun bedrijf. Dat is dus persoonlijke winst, maar ook winst voor het bedrijf!

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *