May 132020

steenslag-folie-auto-voorkant

Putjes in de lak, kleine en grote krassen… het wordt veroorzaakt door steenslag en is niet mooi. Je wilt je auto natuurlijk strak in de lak houden en een risico bestaat altijd, maar dat tot een minimum beperken is het beste. Daar is een simpele oplossing voor in de vorm van anti steenslag folie. Een praktisch middel dat steenslag schade tot een absoluut minimum doet beperken, waardoor de lak van je auto altijd mooi blijft.

Steenslag is niet te vermijden

Zodra je de weg op gaat met je auto krijg je te maken met steenslag. Dat is onvermijdelijk. Of je nu op een rustige weg of de snelweg rijdt, met voorliggers zul je te maken krijgen met kleine en wat grotere steentjes die naar achteren vliegen en op de voorkant en de motorkap van je auto terechtkomen. De schade is in veel gevallen beperkt, maar de putjes en krassen zijn natuurlijk wel te zien. Zonde.

De auto eens in de zoveel tijd opnieuw in de lak zetten is natuurlijk geen doen, dat zou een nogal kostbare onderneming zijn. Toch is het voorkomen van steenslagschade vrij gemakkelijk tegen te gaan. Hiervoor wordt speciaal folie gebruikt dat over de auto heen getrokken wordt en fungeert als een beschermingslaag. Dit komt met bijzondere eigenschappen, waardoor de lak van de auto veel langer goed blijft.

Verschillende vormen van bescherming

De anti steenslag folie beschermt logischerwijs tegen steenslag, maar deze folie biedt nog verschillende andere voordelen. Ook word je auto beschermd tegen vogelpoep die normaliter slecht voor de lak is. Daarnaast beschermt de folie je lak tegen insecten die onderweg tegen je auto aanvliegen en lelijke zwarte puntjes achterlaten.

Het meest bijzondere van deze folie is de unieke eigenschap om zichzelf als het ware te herstellen. Op het moment dat de folie warm wordt, bijvoorbeeld door te rijden of door in de zon te staan, zullen de putjes en krassen in de folie vanzelf weer verdwijnen. Hierdoor zal de autolak altijd beschermd blijven.

Onzichtbare folie

De folie die aangebracht wordt moet natuurlijk niet zichtbaar zijn, want dat ziet er domweg niet uit. De technologie is tegenwoordig echter zo ver dat de anti steenslag folie na aanbrengen zo goed als onzichtbaar is. Het is niet te zien dat er een laag over de lak zit en ook ontstaat er geen kleurverschil. Hierdoor blijft de oorspronkelijke kleur bewaard, is de lak beschermd en het vraagt minder onderhoud.

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *