May 152020

Auto detailing

Een auto wassen dat kan iedereen, je hoeft hem zelfs maar door een wasstraat heen te rijden en je bolide glimt weer. Eventueel kun je hem nog afspoelen met speciale wax én kun je hem laten poetsen, toch? Helaas, dat is ver van voldoende en brengt bovendien vaak zelfs meer schade dan dat het goed doet. Om het langste plezier van je auto te houden, zal je kleine krassen en onregelmatigheden in de lak van de auto niet moeten maskeren, maar aanpakken. Ook moet je details als de velgen, de rubbers en kunststofonderdelen én het interieur niet vergeten. Dat is waar het begrip auto detailing om de hoek komt kijken.

Wat is auto detailing?

Bij auto detailing, soms ook car detailing genoemd, zorgen verschillende processen en belangrijke kleine handelingen samen voor een perfect eindresultaat; namelijk een perfect schone auto, van binnen én van buiten.

Auto detailing; de stappen uitgelegd

Allereerst wordt je auto goed schoongemaakt. De eerste details waarop gelet worden is het gebruiken van een goede shampoo, voldoende water en zachte washandschoenen. Op die manier wordt de kans op krassen die ontstaan bij het wassen tot een minimum gebracht. Alle hoekjes en naden in de carrosserie worden meegenomen en na het wassen zorgvuldig afgedroogd met speciale droogdoeken. Na het wassen wordt de auto ingepakt in een speciale klei. Deze weekt het vuil los tot diep in de poriën van de lak, waarna het makkelijk verwijderd kan worden.

Daarna wordt de huidige staat van de lak gecontroleerd. Het oppervlak wordt geïnspecteerd en de dikte van de lak wordt gemeten. Afhankelijk van de staat waarin de lak op dat moment verkeerd, wordt je auto namelijk in één of meerdere stappen gepolijst.  Polijsten is een zeer belangrijke stap in het auto detailing en zorgt ervoor dat kleine krassen en soms zelfs grote krassen worden verwijderd en de lak zijn glans weer terug krijgt.

Na het polijsten wordt de auto nog afgewerkt met een speciale coating. Deze beschermt de lak en zorgt ervoor dat je veel langer kunt genieten van het resultaat van de auto detailing behandeling.

Wielen, uitlaat en interieur worden niet vergeten

Zoals al opgemerkt draait het bij auto detailing om de details, de clue zit al in de naam. Bij auto detailing komen dan ook niet alleen de lak van de auto, maar ook de staat van de velgen, de uitlaat en andere accessoires aan bod. Met name velgen worden snel vuil en bij verhitting (wat ontstaat bij het rijden) kan dit vuil fataal worden voor de velgen. Bij auto detailing wordt er een wheel-coating aangebracht om dit probleem te verhelpen. Ook de rubbers en kunststof details van je auto komen aan bod. Zij worden gevoed door speciale dressings om te voorkomen dat ze uitdrogen. Ook wordt natuurlijk ook het interieur van de auto niet vergeten. De binnenkant van de auto wordt gereinigd met een professionele stoombehandeling. Na deze stappen kun jij weer zorgeloos rondrijden in een auto die als nieuw aanvoelt én is beschermt tegen allerlei vervelende factoren van buitenaf.

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *