May 152020

Sneakers

Sneakers zijn tegenwoordig niet alleen in onder jongeren, maar kunnen gedragen worden in alle leeftijdscategorieën. Zelfs dames van 70+ dragen tegenwoordig stijlvolle sneakers. Niet voor niets, want sneakers zijn de perfecte oplossing voor vermoeide voeten die toch een stijlvolle schoen willen dragen. Je combineert bijvoorbeeld een leuke zomerjurk met PostXchange sneakers, of een stoere Boyfriend-fit spijkerbroek met Converse sneakers. Wat je ook kiest, je kunt altijd een frisse look creëren met damessneakers. Je ziet er hip en stijlvol uit en je geniet ook nog eens van comfort. Want zeven dagen per week op hakken lopen houdt niemand vol.

Welke sneakers kan ik dragen?

In principe kun je elk soort sneaker dragen, hoewel sommige merken toch vaker geassocieerd worden met jongeren. Als je het casual wilt houden, kies dan liever niet voor kleurrijke, grove sneakers. Een PostXchange schoen is een prima voorbeeld van een mooie, casual en klassieke sneaker die overal bij past. Kleuren als donkerblauw, wit of crème en beige doen het ook goed in een neutrale garderobe. Bovendien kun je dan makkelijk combinaties maken met andere kledingstukken. Witte damessneakers gaan bijvoorbeeld goed samen met een marineblauw zomerjurkje. Enkele subtiele sieraden erbij, en je bent klaar voor een zomerse barbecue of een werkafspraak.

Waarom kiezen voor sneakers?

Op hakken lopen is niet verkeerd, maar langdurig of alleen maar lopen op hoge hakken is slecht voor je rug. Wissel daarom bij voorkeur je hoge hakken af met platte schoenen. Sandalen zijn in de zomer een goed alternatief, mits je sandalen uitkiest met een goed voetbed. Voor wat meer ondersteuning of een koude dag, kies je bijvoorbeeld sneakers. Wie orthopedische zooltjes draagt voor een betere lichaamshouding kan ook prima sneakers dragen. Kies dan altijd sneakers met een stevige, niet te buigen zool. Sommige merken bieden schoenen aan met uitneembare zool. Je kunt je eigen zolen dan in de schoen leggen en ze op die manier gebruiken.

Voordelige sportieve schoenen

Sneakers dragen kent nog een voordeel: ze gaan lang mee en zijn relatief voordelig. Wil je dat je schoenen echt een lange tijd mee gaan? Verzorg ze dan goed met de juiste sprays en/of wax. Maak je schoenen af en toe schoon als dat nodig is, of kies voor een variant in leer. Leer gaat bijzonder lang mee en wordt met het dragen mooier. Zo profiteer je dubbelop van je aankoop.

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *