May 152020

gezinstherapy

Vele gezinnen stappen niet graag naar buiten met hun problemen, conflicten of teleurstellingen. Dit, omdat zij er vaak van uit gaan dat deze conflicten zichzelf zullen oplossen. Er zijn toch wel enkele gezinnen die met hun problemen naar een therapeut toestappen. Wanneer is het juiste om naar een gezinstherapeut toe te stappen?

Gezin met problemen

Elk gezin heeft zijn problemen, waar je als ouder niets aan kunt doen. Kinderen die om het minst geringste met elkaar vechten. Tieners die zichzelf aan het ontdekken zijn. Wrijvingen die ontstaan tussen jij en je partner over de opvoeding. Daarnaast hebben jullie het beide ontzettend druk met het werk, met als gevolg dat er nauwelijks tijd overblijft om deze problemen samen aan te pakken. Het lukt als gezin niet om deze problemen gezamenlijk te bespreken en aan te pakken. Die met de dag steeds erger dreigen te worden. In zulke gevallen is het handig om gelijk naar de gezinstherapeut toe te stappen, die zal helpen om jouw gezin de goede richting in te duwen.

Taken van de gezinstherapeut

De gezinstherapeut gaat zich niet alleen met een gezinslid, maar met het hele gezin. De problemen van het gezin worden bespreekbaar gemaakt, zo probeert de therapeut achter de origine van de problemen te komen. Tegelijkertijd observeert deze de verschillende karakters van de gezinsleden. Hun achtergronden, ervaringen en sociale contacten. Dit alles geeft de therapeut een duidelijk beeld van de persoon, wie die is en waarom die op een bepaalde manier reageert. Hoe die denkt en welke verwachtingen die allemaal heeft van andere.

Het doel van gezinstherapie is dat het gezin beter leert leven met elkaar. Elkaar leert respecteren en begrip leert tonen. Middels diverse technieken wordt het gezin geleerd hoe zij effectief met elkaar kunnen communiceren en oplossingen kunnen vinden.

Wanneer naar therapie

De redenen voor het gaan naar gezinstherapie zijn verschillend. Er kunnen conflicten zijn tussen de gezinsleden of spanningen. Daarnaast kunnen hoge werkdruk en een slecht communicerende familie ook een grote impact hebben op het gezinsleven. Merk je dat je vaak boos, onrustig of geïrriteerd bent? Dan is het aangeraden om een gezinstherapeut te bezoeken.

Het is natuurlijk altijd handig als je bij een therapeut dicht bij huis kan. Voor gezinstherapie Eindhoven kun je langs bij Agalef. Binnen 24 uur na aanmelding wordt er contact opgenomen met jouw en je gezin. Goede gesprekspartners, die resultaat gericht, vertrouwelijk en discreet werken.

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *