May 172020

Thuiszorg Waalwijk

Thuiszorg is voor sommige mensen enorm van belang voor een prettig verloop van hun dagen. Gelukkig heeft Nederland een goed zorgsysteem en is daarom de thuiszorg in Nederland erg goed geregeld. Zo kan iedereen die er belang bij heeft thuiszorg aangeboden krijgen. Ben of ken jij iemand die behoefte heeft aan thuiszorg in Waalwijk? In dit blog lees je wat voor soort thuiszorg je kan krijgen. 

 

Verzorging door wijkverpleegkundige 

 

Als je een fysieke aandoening hebt waarbij je hulp nodig hebt, kan je via de thuiszorg de hulp inschakelen van een wijkverpleegkundige. Zij kan dan dagelijks bij jou langskomen om jou te helpen met bijvoorbeeld jezelf wassen, het schoonmaken van wonden of het maken van je eigen eten. Het kan zijn dat je een acute situatie hebt waarvoor je tijdelijk hulp nodig hebt, of het kan zijn dat je voor een langere tijd thuiszorg nodig hebt. Zo wordt er gekeken naar jou situatie en op basis daarvan wordt je de hulp aangeboden die jij nodig hebt.

 

Begeleiding in het dagelijkse leven 

 

Voor sommige mensen is het doorkomen van de dagen moeilijker dan voor andere mensen. Dit kan verschillende redenen hebben. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je sociale situaties lastig vindt, maar wel veel behoefte hebt aan sociaal contact. Of het kan zijn dat je het moeilijk vindt om zelf je boodschappen te doen of om bepaalde belangrijke zaken te regelen. Bij wat voor situatie dan ook kan je begeleidt worden door een maatschappelijk werker. Een maatschappelijk werker kan zo ook leuke dingen met je gaan doen, want behalve de praktische zaken in het leven heb je natuurlijk ook een beetje plezier nodig. Het is hierbij erg van belang een goede band op te bouwen met de maatschappelijk werken die jou begeleidt.

 

Hulp krijgen bij het huishouden 

 

Als je geestelijk of lichamelijk beperkt bent kan het huishouden een flinke klus zijn. Het huis schoonmaken, de was doen, koken, er komt veel kijken bij het bijhouden van het huishouden. Een goed lopend huishouden is wel essentieel voor een fijn leven. Als het voor jou moeilijk is om dit zelf te doen kan je daarbij alle hulp krijgen die wenselijk is in jou situatie. Er kan iemand worden ingeschakeld die het hele huishouden van je overneemt, je kan samen met iemand het huishouden doen of iemand kan slechts enkele taken van je overnemen. Zo wordt er voor iedereen een plan op maat gemaakt, die uiteraard bij elke voor- of achteruit gang van je mentale of fysieke gezondheid kan worden gewijzigd. 

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *