May 212020

cd-kopen

Tegenwoordig staat alle muziek op platforms als spotify of youtube. Maar als je een échte liefhebber van muziek bent, gaat er niets boven een goede CD collectie. Je kunt je CD bestellen online. Een CD staat voor compact disc en is de opvolger van de langspeelplaat. Ook wel bekend als de LP. Voor het afspelen van een CD heb je een CD speler nodig. Deze vind je in een elektronicawinkel. Je kunt een losse CD speler aanschaffen, maar tegenwoordig zitten de CD spelers vaak ingebouwd in andere installaties. Zo kun je vaak ook CD’s afspelen op een DVD speler. Het is voor een muziekliefhebber fijn om een kast vol CD’s van je favoriete muziek te hebben. Het maakt de muziek tastbaar. Naast dat je de muziek op jouw moment kunt luisteren is het ook als liefhebber fijn om het bijbehorende boekje te kunnen bekijken met alle informatie over de artiest en de eventuele songteksten. Op zoek naar je favoriete muziek van je favoriete artiest? Dan kun je de CD bestellen online. Wanneer je de cd online besteld heb je hem spoedig in je kast staan.

 

Waarom CD’s online bestellen?

Doorgaans is de kwaliteit van de muziek veel beter op een CD veel beter dan de muziek die je online vindt op platformen als spotify of youtube. Op de CD vind je namelijk de meest zuivere vorm van muziek. Zo is er laatst bij de opname van een album van de Beatles ontdekt dat er een geluid van het kraken van een stoel in voor komt. De stoel waar een van de bandleden op zat tijdens het opnemen van de plaat. Dit subtiele geluidje is heel subtiel hoorbaar, maar enkel op de CD en niet op de online versies van het nummer. Dit getuigt er onder andere van dat het geluid op de CD dus veel gedetailleerder is en dus veel dichter bij de desbetreffende artiest staat.

 

Neem een kijkje op de website

Klinkt dit als muziek in je oren? Surf dan snel naar de website waar je de CD’s online kunt bestellen. Mogelijk kun je jouw favoriete exemplaar dat nog ontbreekt in jouw waardevolle muziekcollectie dan snel toevoegen. Je kunt op de website alle mogelijke artiesten vinden. Van artiesten uit het verre verleden, tot artiesten die heden ten dage in de hitlijsten te vinden zijn. Kijk er op je gemak eens tussen en wie weet vind je die ene CD die je altijd nog moest hebben.

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *