May 252020

jacht coating consultant

Normaal ligt je jacht of boot voor langere tijd in het (zoute) water. De flora en fauna van het (zoute) water zorgt voor beschadigingen aan de lak van je jacht. Tijdens het varen komt er een tegenkracht wat bij zout water schuurt aan de lak. Deze schade zorgt ervoor dat je jacht minder goed presteert en langzamer vaart. Ook zal je meer brandstof verbruiken. Daarnaast zorgt het voor roestvorming en hierdoor heeft je jacht een kortere levensduur. Een jacht Coating consultant zorgt zoekt voor je uit hoe de lak de prestaties van je jacht beïnvloeden. In dit artikel vertellen we je alles over een jacht coating consultant.

Het nakijken en analyseren van de verschillende laklagen

Om te beginnen kijkt de jacht coating consulent de bodemlaag na. Er wordt gecontroleerd of deze een goede zout water bescherming biedt en bescherming biedt tegen vuil. De vuil afwerende laklaag op de bodem is een cruciaal onderdeel van jacht laklagen. Het heeft een speciale verflaag die vuil langzaamaan laat oplossen in zout water en hierdoor zorgt hij dat je jacht beschermd is tegen de flora en fauna onderwater. Als je merkt dat je jacht ineens meer brandstof verbruikt dan kan dat hierdoor komen. Daarnaast analyseert een jacht coating consultant de waterlijn, buiten laklaag en dek laklaag. Door de wisseling van natte en droge weeromstandigheden zijn deze gebieden van je jacht zeer gevoelig voor roestvorming. Ook zijn deze gebieden erg gevoelig voor ultraviolette radiatie en door golven die tegen de boeg en zijkant aanspoelen. Deze onderdelen moet een goede bescherming bieden tegen roest, weersomstandigheden en golfvorming. Een jacht coating consultant kijkt daarnaast ook de laadruimte laklagen na. De laklaag van de laadruimte is meestal een pure epoxy coating of een asfalt coating. Beide soorten laklagen bieden een goede bescherming tegen olie, chemische stoffen en water. Ze voldoen aan een hoge kwaliteit op het gebied van zout water bescherming en olie.

Waarom is het belangrijk om een jacht coating consulent in te huren

Om te beginnen moet je de laklagen goed onderhouden. Dit komt omdat uit onderzoeken is gebleken dat bij vervuiling door flora en fauna de weerstand twee keer zo groot is als je een schone laklaag hebt. Hierdoor verbruik je tien procent meer brandstof. Om deze reden is het erg belangrijk om je jacht of boot goed te onderhouden.

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *