May 302020

Overnachten strand

Als je op vakantie gaat heb je vaak de mogelijkheid tot verschillende type overnachtingen. Overnachtingen voor avontuurlijke types, romantische types, praktisch ingestelde types, relaxtypes, noem maar op. Wil je dit allemaal samen laten komen, dan kun het beste gaan overnachten op het strand. Niks romantischer dan samen kijken naar hoe de zon in de zee zakt, niks avontuurlijker dan een fikse storm die over het strand waait en niks relaxter als met je voeten in het zand genieten van een lekker ontbijtje, terwijl de kinderen zich vermaken met aangespoelde wrakstukken of het graven van een heel geulenstelsel.

Hoe kun je overnachten op het strand?

Je kunt natuurlijk héél avontuurlijk doen en alleen je slaapzak meenemen naar het strand. Dat is echter niet geheel praktisch, soms zelfs gevaarlijk en ook lang niet overal toegestaan. Wil je iets luxueuzer en veiliger overnachten op het strand, dan kun je er voor kiezen om te overnachten in een (luxe) strandbungalow. Hier ben je van alle gemakken voorzien en kun je genieten van een zorgeloze overnachting op een plek die je in je hart zult sluiten en nooit meer zult vergeten.

Wat te doen tijdens je vakantie aan het strand?

Eigenlijk hoeven we je misschien niet in te lichten wat je allemaal kunt doen als je overnacht op het strand, maar vooruit: het mooiste wat je kunt doen is, heel cliché, een strandwandeling maken. Elke meter strand is anders en ook de zee hier is nooit hetzelfde als verderop. Je zult altijd wat te zien, horen en ruiken hebben. Misschien vind je wel een zeester of andere bijzondere zeediertjes langs de waterlijn, zie je in de verte zeehonden zwemmen of doe je je eerste jutvondst. Dat is direct de tweede tip: ga, zeker na een fikse storm, ‘s ochtends in alle vroegte jutten! Er spoelen soms verrassende spullen aan na een storm. Ook leuk om te doen met kinderen. Kinderen hebben weinig sturing nodig om zich te vermaken op het strand. Als je een schepje en een emmertje meeneemt zit je eigenlijk al goed. Hiermee kunnen ze uren bezig zijn om zandkastelen te bouwen, graven ze geulen en grachten om hun kasteel of begraven ze elkaar. Dikke pret gegarandeerd! Met kinderen is het ook leuk om te vliegeren op het strand. Let daarbij wel op dat je een vlieger koopt die ook geschikt is voor kinderen. Zo voorkom je ongelukken op het strand.

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *